2018. január 20., szombat

A migrénről bővebben- avagy " nem a fejed fáj, hanem a gondolataid"






Életünk során többször is megtapasztaljuk általában, mikor egy fejfájás kizökkentve a mindennapokból kiveszi kezünkből az irányítást.

Borzasztó, zsibbasztó érzés, de mi a helyzet azokkal, akik heti, napi rendszerességgel kénytelenek ezt az igen kellemetlen jelenséget megélni? 

Ebben a blogbejegyzésben Petra esetét fejtem ki kezelői szemszögből és tárom elétek a folyamatot, aminek a segítségével búcsút mondhatott a kínzó fejfájásnak. 

Egy napon Petra keresett meg azzal a kéréssel, hogy szeretne kezelésre jönni, mert már egy ideje migrénnel küzd, melyen már a gyógyszerek sem segítenek.
 Vettem egy nagy levegőt és időpontot egyeztetve erlkezdtük a munkát. A vettem egy nagy levegőt gondolata annak szól, hogy a migrén egy elég mély témájú tünetegyüttes és eddig nehezebb volt számomra a kezelése, mint bármely más mozgásszervi panasznak pl. sérvnek. 

Miért?

  • A migrén a psziché síkjában zajlik
  • Minél régebb óta áll fenn,az egyén annál jobban bele van rögzülve a betegség képébe
  • Már a legapróbb kellemetlenséget ( fájdalom, hőmérséklet ingadozás) is a migrén kezdetének élik meg, ezzel pedig akkor energiát adnak a jelentkező tüneteknek,hogy biztosan hatalmas fejfájás lesz belőle
- mindez persze érthető, aki megtapasztalta, az tudja mennyire bénító ez az állapot.

Miért kell, hogy bénítson?
  • .. mert a migrén a fejbe zárt emberek betegsége!!!
ilyen formán lehetőséget kapunk, hogy a folytonosan gyártott gondolataink bűvköréből végre kikerüljünk, hiszen a fájdalom megadja azt a lehetőséget a gondolatmentességre. 
Egyszerűen nem ad lehetőséget rá. Ilyenkor az agy, mintegy kiégett állapotba jut el. 


Mint minden tünetnek így Petra esetében az ő migrénjének is volt egy egyedi oka- mely egyénenként eltérő lehet. Ez pedig a gyermekkorától cipelt megfelelési kényszere volt. 
Petra nem csak a felmenőinek igyekezett kényszeresen megfelelni, hanem önmagával szemben is hatalmas követelése volt- teljesíteni kellett minden áron, a lehető legjobban. 

Bizonyára sokunk cipel magával a kis hátizsákjáben ilyen és ehhez hasonló programokat.
A megfelelési kényszer segélykiálltás a környezetnek- vegyetek már észre- vegyétek már észre, ki vagyok valójában- fogadjatok el ... kérlek...

Egy kulcsélménnyel kezdtünk el dolgozni. Ez a kulcsélmény a szövetekben negatív betokosodott élményként rögzül, és segítséggel előhívható a kezelés folyamán. 
Ennek során Petra, mint felnőtt átélhette és rálátása lett arra, mi történt vele gyermekkorában. Átélte azt az élményt újra, ahol ő görcsösen meg akart felelni édesanyjának és  a világnak. 

Ez a kulcsélmény olyan erővel kezdett el dolgozni Petrában, mikor újonnan megkezdte tanulmányait, hogy teljesen blokkolta őt és lehetetlenné tette azt, hogy jól élhesse meg azt, hogy most felnőttként már saját választásának köszönhetően azzal foglalkozhat, azt sajátíthatja el, amit igazán szeretne.

A kezelés során visszakapcsolódtunk gyermeki énjéhez, felül írtuk a hibás berörgüléseket. A második kezelésre már úgy érkezett, hogy a feje egyszer éphogy elkezdett fájni, de gondolatainak elterelése és némi Schüssler só elegendő is volt, hogy eltűnjön. 

Összesen három alkalommal találkoztunk a témában, már nincs szüksége a migrénre. 

Meglátta és megérette a betegségben rejlő leckét. Hálás vagyok, hogy a folyamat részese lehettem, hogy bizalommal átadta magát a gyógyító folyamatoknak és azért is, hogy ezt most leírhattam nektek. 
Van kiút a migréből (is). :) 

Szeretettel. 










































































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése